Ентомолошка секција

Lymenitis reducta
Lymenitis reducta

Истражување на диверзитетот нанекои групи инсекти, особено дневните пеперутки, скакулци и тркачи. Собирањето на инсектите со помош на клопки и ентомолошки мрежи и нивно препарирање заради детерминирање на истите.

 

 

 

 

Раководител на секција:

Доцент Д-р Славчо Христовски

e-mail: slavco_h@iunona.pmf.ukim.edu.mk

Comments: 2
 • #2

  Ива Додевска (Tuesday, 06 January 2009 14:07)

  фала, фала Момире
  Поздрав и од Скопје до тебе и се гледаме на наредна теренска во лето :)

 • #1

  momboy (Tuesday, 06 January 2009 13:53)

  ...ko su vam ova dva zgodna lepidopterologa?!?! :D

  svaka cast, stranica je odlicna! ;)

  golemi pozdrav od ZG! (a vi sad pogodite od koga...)